ZERAFET ATÖLYESİ

Çocuklarımızın nezaket ve görgünün, toplumda bireylerin birbiriyle olan gündelik ilişkilerinde uymaları gereken ölçülü davranış kuralları olduğunu kavramasına önem veriyoruz.

Gunes Okullari Zerafet ve Nezaket

ADAB-I MUAŞERET

Bir arada yaşamanın getirisi olan toplum olgusu kendi içerisinde yazılı ve sözlü kuralları da peşi sıra beraberinde getirmiştir. Çünkü düzenli bir yaşam sürebilmek için insanların kurallara ihtiyacı vardır. İnsan daha yaşanılabilir bir toplum oluşturma çabası içindedir. Bir toplum içerisinde herkes bireysel olarak istediği gibi davranırsa çok başlılık ve kargaşa olması kaçınılmazdır.

TOPLUMDA DÜZEN

Toplumda istenilen düzeni sağlamak için oluşturulan bu kurallar Adab-ı Muaşeret kuralları olarak geçmişten günümüze kadar aktarılmıştır. Sözlükte “İyi terbiye, nazik ve kibar olmak, usluluk, zariflik” manalarına gelir. Adâp, edebin çoğuludur. Muaşeret ise, “Birlikte yaşayan kişilerin iyi geçinmesi” demektir. Adab-ı Muaşeret kuralları, “Bir arada yaşayan insanların iyi ilişkiler içinde olmaları, birbirlerine nazik, kibar davranmalarını sağlayan bilgilerdir.”

BİR ARADA YAŞAMAK

ZERAFET ATÖLYESİ

Atölyemizde Zerafet ismini kullanmamızın sebebi de bundan kaynaklıdır. Bu eğitim modülü ile birlikte bir zamanlar okullarda ders olarak okutulan Adab-ı Muaşeret’in günümüzde de uygulanmasının gerekliliği, uygulanmadığı takdirde ne gibi sorunlarla karşılaşılabileceği, yaşam alanlarımızın içerisinde aslında çok büyük bir yer kaplayan, toplumsal ilişkilerimizi düzenleyen bu kuralların, Çocuklarımızın yaşantılarında kendilerini daha iyi aktarıp içerisinde bulundukları toplumda temsiliyet noktasında sıkıntı yaşayabilecekleri vurgulanmaktadır.

Adab-ı Muaşeret eğitim modülün amacı, gençlerin günlük hayatta ihtiyaç duyacakları görgü kuralları, yeme içme adabı, protokol uygulamaları ve giyim kuşam gibi Adab-ı Muaşeret konularında sosyal kapasitelerini arttırıcı bir eğitim almalarını sağlamaktır.