SERAMİK ATÖLYESİ

Seramik çocuklar için sadece öğrenecekleri yeni bir sanat dalı olmaktan çok, hayatlarını zenginleştirecek önemli bir deneyimdir ve bu deneyim, eğlenceden ödün vermeden gelişmelerine yardımcı olur.

ilkokulseramik

SERAMİK

7000 yıldır kullanılan ve kültürümüzde önemli bir yeri olan kil yoğrulup plakalar hâlinde açılıp modelaj kalemleriyle şekillendirilerek öğrencilerin hayal güçleri doğrultusunda şekil bulur. Seramik ve heykel çalışmalarının üç boyutlu oluşu; öğrencilerin bilek ve parmak kaslarının gelişmesinde, el ve göz koordinasyonunun kuvvetlenmesinde önemlidir. Üretilen heykeller, seramik fırınında pişirilir, sonra projeye göre boyanır. Öğrencilerin bireysel özellik, yetenek ve ilgileri doğrultusunda üretimde bulunmaları desteklenir; ulusal ve uluslararası sanatçılardan alınan ilhamla üretilen çalışmalar analiz edilir.

seramikatolyesi

NELER YAPILIR?

Seramik Dersinde, Öğrenciler öncelikle seramik çamuruyla ve elle şekillendirme teknikleriyle tanışarak temel üç boyutlu formları oluşturmayı öğrenirler. Zamanla çalıştıkları bu tekniklerle diledikleri formları oluşturma becerilerini elde ederler. Form şekillendirme teknikleriyle eş zamanlı olarak öğrenecekleri seramik dekorlama teknikleriyle birlikte, çamurla şekillendirdikleri ürünlerini renklendirmeye başlarlar. Genel olarak ve tabi ki katılımcıların yönelimleri doğrultusunda üretebilecekleri seramik çeşitleri, başta Mutfak seramikleri olmak üzere, dekoratif seramikler, seramik takı, seramik panolar ya da yüzeysel seramikler ve seramik heykellerdir.

seramik