Kocaeli Güneş Okulları

GÜNEŞTE

ROBOTİK ATÖLYESİ

Robotik setleri aracılığıyla öğrencilere bilim ve teknoloji sevdirilirken aynı zamanda yaratıcılıkları da geliştirilir. Öğrenciler; LEGO setleri içerisinde yer alan dişliler, basit makineler, çarklar, sensörler ve motorları kullanarak kendi hayal güçleri doğrultusunda robotlar tasarlamaktadırlar. Böylece öğrenciler planlama, tasarlama, programlama gibi anlamlı yaşam becerileri kazanırken aynı zamanda ortaya bir robot, bir ürün, çıkarmanın da hazzını yaşarlar. Öğrencilerimiz Türkiye çapında yapılan robotik ve kodlama yarışmalarına katılmaktadır.

Robotik 1

ROBOTİK KODLAMA NEDİR?

Robotik ise daha çok bilgisayar, yazılım, mekatronik, kontrol ve otomasyon, uzay ve havacılık, elektrik ve elektronik gibi pek çok mühendislik disiplinini bir nokta da barındıran bir bilim dalı olarak bilinir.

KODLAMA

Robotik kodlama, genellikle makine ve kontrol sitemi, elektronik, bilgisayar ve uzay bilimlerinin her birini içerisinde barındıran ortak çalışma yerinde bütün gerekli olan yazılım kodları sayesinde makinelerin iletişim halde olmasını sağlamasıdır. Mekanizma tasarımlarını kontrol altında tutmak için yapı sistemlerine elektronik donanım ilave edilmesi, dijital bir ortam yerinde kontrol edebilme ve belirli ortam alanında birtakım koşullara göre çalışma sağlamak için gerekli olan kodlar bulunur.

MERAK UYANDIRIR

Kodlama; bireylerin sorunları çözmesini, bağımsız ve iş birliği içinde çalışmasını, inisiyatif, organizasyon ve sorumluluk göstermesini gerektirmektedir. Kodlama aynı zamanda akademik becerileri de öğretmektedir. Robotik kodlama, bireylerin tüm konularda planlama, kitle, araştırma kaynakları, araştırma soruları kullanma, bilgi iletme ve başarıyı değerlendirme becerilerini göstermelerini gerektirmektedir. Kodlama ve robotiği oluşturan bilim kavramlarını ile matematik ve dil kavramlarını birleştirip, eklediğinizde Robotik kodlama, merak uyandıracaktır ve ilgi çekici bir yapıya bürünecektir.

Robotik 2