Erenler Güneş Okulları

ORTAOKUL

EĞİTİM YAKLAŞIMI

Öğrencilerimizin değişen her sistemde başarılı olması, ahlaki değerler ve sosyal gelişim kazanması, birebir ilgiye ihtiyaç duyması ve hızla gelişen dünya ile etkin iletişim becerilerine sahip olması gibi tüm beklentilerini karşılayacak bir eğitim kalitesi

ÇOK YÖNLÜ

KAZANIMLAR

Yapılan akademik çalışmalarla, öğrencilerin bireysel farklılıkları ve ihtiyaçları da gözetilerek dersler, temel becerilerinin kazandırılması ve bilginin hayata aktarılabilmesi doğrultusunda işlenmektedir.

EHk4A ZWwAAKRP2
Akademik, sosyal ve kültürel birikimlerin, ahlaki kazanımlarla birleştirilmedikçe bir değer taşımayacağının bilinciyle, değerler eğitimine ayrıca önem verilmekte olup tüm sınıflarımızda haftada en az 5 saat Değerler Eğitimi dersleri işlenmektedir.

Öğrencilerimize, dilbilgisi kalıpları ve ezberci yöntemler ile değil; aktif ve akıcı konuşma ortamı sağlanarak doğal bir yaklaşımla ve yabancı öğretmenlerin katkılarıyla yabancı dil dersleri verilmektedir.

Haftalık çalışmalar, kazanımlar ve ödevlendirmeler Cuma günleri velilerimize e-Bülten ile bildirilir ve ödev takip sistemi ile takip edilmektedir.

Pazartesi günleri, bir önceki hafta işlenen derslerin kazanımlarını ölçmek ve değerlendirmek maksadıyla “Kazanım Değerlendirme Uygulaması (KDU)” yapılmaktadır.

Hayal dünyası zengin, ufku geniş ve üretim becerilerine sahip nesiller için tüm gelişim alanlarını destekleyecek bilimsel, sanatsal, kültürel kulüp faaliyetleri; geziler, projeler, ulusal ve uluslararası organizasyonlar düzenlenmektedir.

Öğrencilerimizin İngilizce’yi en etkin şekilde kullanmaları hedeflenmektedir. 5.sınıflarımız “İngilizce Hazırlık Yılı” olarak planlanmış olup dil eğitimimiz mezuniyetlerine kadar kesintisiz olarak devam eder.

Merkezi sınavlara hazırlık için, tüm 5, 6, 7. ve 8. Sınıflarda okul geneli ve zaman zaman Türkiye Geneli deneme sınavları yapılmaktadır.

Sınav sonrası detaylı analizler yapılıp neticeler doğrultusunda bireysel ya da grup etütleri yapılarak eksik öğrenmeler giderilmektedir.

Mükemmel bir sınav başarısı için 8. sınıflarda 6 gün eğitim ve sınavlardan iki ay öncesinde başlayan yoğun kamp programları yapılmakta ve sağlam bir sınav başarısı tecrübesi ile birçok üst seviyede başarılar elde edilmektedir.